donderdag 4 maart 2010

Politiek en Sociale media

Hebben politici die gebruik maken van sociale media daar voordeel bij? Vertaalt flink twitteren zich in klinkende verkiezingswinst? En laten politici en partijen die zich beperken tot folderen en canvassen kansen liggen?

Onder bezielende leiding van docent Luc de Krosse en lector Theo Huibers hebben 6 studenten HIDS en TKT de hele verkiezingsdag tot diep de daaropvolgende nacht tweets en blogs, retweets en comments zitten turven, tellen en verzamelen van de kandidaten voor de raadsverkiezingen in Enschede en Arnhem. Met als doel om dit soort vragen te beantwoorden.

Wat de bevindingen zijn? Daarvoor nog even geduld. Want de grote aantallen gegevens worden momenteel verwerkt. Enkele eerste indrukken zijn er al wel. Die zijn te zien op de conversatie tussen @lucdekrosse, @Ammbro, @Julia_89 en @Jordiebbink. Er zijn grote verschillen tussen partijen, en tussen kandidaten.

Of er een Arnhemse of Enschedese politicus opgestaan is die de campagne van Obama naar de kroon kan steken? Lees daarvoor de rapportage – die eind maart verwacht wordt. Hou dit blog in de gaten!

Geen opmerkingen: